Kursus di Melaka

Published January 17, 2009 by Menikmati Takdir Langit

Salam,

Saya baru kembali dari Melaka Bandaraya Bersejarah, setelah mengikuti kursus penyediaan bajet di Hotel Seri Costa. Letih dan memenatkan. Namun, saya puas kerana banyak ilmu baru yang diperolehi. Ternyata saya selama ini amat jahil dengan prosedur kewangan dan penyediaan bajet. Penceramah yang memberikan panduan kepada kami semua sangat berpengalaman dan apa yang dimaklumkan kepada kami adalah berdasarkan ‘hands on experience” beliau.

Kesempatan di Melaka saya manfaatkan untuk melawat tempat-tempat bersejarah antaranya mendaki bukit St.Paul dan melawat A Famosa.  Melaka telah banyak berubah, tak macam semasa kali terakhir saya ke sini pada zaman persekolahan lewat tahun 1992. Memandangkan jadual kursus yang ketat sehingga malam, saya tidak sempat untuk melawat muzium. Saya amat sukakan muzium. Berada di muzium seperti memutarkan jarum masa ke belakang dan saya akan asyik membaca catatan-catatan di artifak-artifak muzium.

Hari pertama saya dan kawan-kawan makan malam di Umbai.Memang lazat. Hari kedua kami ‘lunch’ di restoran 35 pekena asam pedas.

Alhamdulillah.Matlamat telah tercapai.

ABU WAFI, Putrajaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: